Figi psal(a):
Ales Dusa: Bass Time
Figi prosimtě ta učebnice je v tabech nebo notách ?
Imo (IronMaiden) psal(a):
ta učebnice je v tabech nebo notách ?
je to jenom v notach
vykecavani jinde nez v referencich tematech prosim. smazte si sve jednoslovne neprinosne prispevky
má nějakou školu sheehan pro rockovou basu, myslím že jo, ale nenašel sem zatím, nevíte o něčem
Zdravím,
právě teď zkouším Funk fusion bass od Jon Liebman a jsem spokojenej.
Zkoušel jsem i Bass master grooves od Martina Štece a na procvičování rytmů a souhry je to v pohodě.
Prosím vás, nevíte o nějaké učebnici v ČEŠTINĚ ke stáhnutí na netu? Moc by mě to pomohlo!!
Co zkusit postup ucebnice anglictiny na level 1 a pak ucebnice basy level 1 v anglictine, tzv kombo dve mouchy jednou ranou (slap) ![]()
nemáte někdo navíc první díl toho Hory?
nebo případně ve scanu?
ypres.bass psal(a):
nemáte někdo navíc první díl toho Hory?
nebo případně ve scanu?
Nevím jak teď, ale před pár lety ho prodávali např. u Barviče v Brně prakticky zadarmo - první díl 57 Kč, druhý 74 Kč, třetí 51 Kč a čtvrtý 39 Kč. Pochybuju, že to teď bude dražší, komunisti toho vytiskli 20000, 15000, 20000 a 7500 výtisků, to se bude vyprodávat do skonání světa:)
vc psal(a):
Nevím jak teď, ale před pár lety ho prodávali např. u Barviče v Brně prakticky zadarmo - první díl 57 Kč, druhý 74 Kč, třetí 51 Kč a čtvrtý 39 Kč. Pochybuju, že to teď bude dražší, komunisti toho vytiskli 20000, 15000, 20000 a 7500 výtisků, to se bude vyprodávat do skonání světa:)
to bych teda chtěl vidět kde to za ty prachy mají. já jsem našel nejlevnější za 150,- nebo za 80+100 na netu
ypres.bass psal(a):
to bych teda chtěl vidět kde to za ty prachy mají. já jsem našel nejlevnější za 150,- nebo za 80+100 na netu
Hm, tak doba asi pokročila, až bude čas tak k Barvičovi zajdu a mrknu jak je to teď.
Sháním knihu-učebnici. Měli by tam být vysvětleny uplné základy teorie, stupnice, pentatoniky,co je to interval, akord atd.. Mohla by být česky a tak nějak aby to pochopil i úplný trotl- místo not by mi vyhovovaly taby:) Existuje něco? (Kořenovu příručku mám:-),wikipedie i net mám taky, jen bych fakt chtěl knihu )
Paparatzzi psal(a):
Sháním knihu-učebnici. Měli by tam být vysvětleny uplné základy teorie, stupnice, pentatoniky,co je to interval, akord atd.. Mohla by být česky a tak nějak aby to pochopil i úplný trotl- místo not by mi vyhovovaly taby:) Existuje něco? (Kořenovu příručku mám:-),wikipedie i net mám taky, jen bych fakt chtěl knihu )
Ivo Mertl - ABECEDA hudební nauky (intervaly, akordy, stupnice, pojmy, základy harmonie, ...). Hodí se mít po ruce pořád, když něco potřebuješ rychle zjistit.
Jaroslav Kofroň - Učebnice harmonie (totéž podrobněji jako stavební kámen k výkladu harmonie, což je hlavní náplň knihy a je to i s pracovním sešitem;)).
Na taby se vykašli, tohle je mnohem lépe vidět na notách. Taby k tomu ani nejsou určené, ty jsou hlavně kvůli zachycení přesného prstokladu...
Okej, objednávám ABECEDU. Snad z toho pochopím noty abych mohl přejít na Učebnici harmonie:) Děkuju
Dobrá je taky hudební nauka od Zenkla, ale pár věcí tam taky chybí. Např jsem nepochopil, proč v církevních stupnicích není vůbec napsaná "lokrická" atd. Ale na začátek dobrá... http://www.jedlickamusic.cz/abc-hudebni … nkl_p1548/
Paparatzzi psal(a):
tak nějak aby to pochopil i úplný trotl
Děkujem:)